problemen met installatie directeurscollectie

Gezellig babbelen over de nieuwe uitdagingen in 3D.

problemen met installatie directeurscollectie

Berichtdoor zeekoe » 06 apr 2008, 14:08

Ik heb per ongeluk zootycoon 2, directeurscollectie van mijn computer verwijderd en nu krijg ik het spel niet meer geinstalleerd. Ik heb al van alles geprobeerd, maar niks helpt. Weet iemand wat nu te doen? :?:
Laatst bijgewerkt door zeekoe op 16 apr 2008, 19:57, in totaal 1 keer bewerkt.
zeekoe
Avatar gebruiker
Winnaar Jubileum Contest - Animals of the World
Berichten: 1563
Geregistreerd: 31 aug 2007, 14:10



Berichtdoor jvds » 16 apr 2008, 17:30

heb je ook een gewone zoo tycoon 2?
je kunt ook de cd-rom in de computer doen.
Ik hou van kippen , vogels en eenden.
jvds
Avatar gebruiker
ZooTycoon.nl Lid
Berichten: 193
Geregistreerd: 10 feb 2008, 16:40



Berichtdoor pony fan » 16 apr 2008, 17:50

als directeurs collectie hebt dan heb je AA ES en de gewoone Zt2
menfreak van zt.nl
ik ben een jonge moch je je vergissen
<><><><><><><><><:>--
Pokemon Pony Zoo Tycoon 2 En Dino Fan!!!!
pony fan
Avatar gebruiker
ZooTycoon.nl Lid
Berichten: 631
Geregistreerd: 06 nov 2007, 15:11
Woonplaats: nederland



Berichtdoor zeekoe » 16 apr 2008, 19:58

jvds schreef:heb je ook een gewone zoo tycoon 2?
je kunt ook de cd-rom in de computer doen.


Ik heb de directeurscollectie en de uitbreiding Marine Mania.
zeekoe
Avatar gebruiker
Winnaar Jubileum Contest - Animals of the World
Berichten: 1563
Geregistreerd: 31 aug 2007, 14:10



Berichtdoor verzorger Rosalie » 19 apr 2008, 08:22

hoi,

ik heb hetzelfde probleem gehad alleen al bij de eerste keer installeren. wel moet ik zeggen dat ik vista heb en ik niet weet of jij dat ook hebt. bij ons lukte het echt niet en toen hebben we de directeurscollectie geruild voor alle lose versies en nu heb ik helemaal geen problemen.
ik heb zt 2, AA, BD en marine mania.
verzorger Rosalie
Avatar gebruiker
ZooTycoon.nl Lid
Berichten: 70
Geregistreerd: 28 jul 2004, 17:20



Berichtdoor zeekoe » 19 apr 2008, 19:09

Ik heb XP. Maar omruilen kan niet meer, omdat de cd al meer dan een jaar oud is.
zeekoe
Avatar gebruiker
Winnaar Jubileum Contest - Animals of the World
Berichten: 1563
Geregistreerd: 31 aug 2007, 14:10



Berichtdoor verzorger Rosalie » 20 apr 2008, 13:19

oh okay. ik zou eigenlijk dan niet weten wat je moet doen. ik hoop dat iemand anders het voor je weet.

veel succes ermee
ik heb zt 2, AA, BD en marine mania.
verzorger Rosalie
Avatar gebruiker
ZooTycoon.nl Lid
Berichten: 70
Geregistreerd: 28 jul 2004, 17:20



Re: problemen met installatie directeurscollectie

Berichtdoor Arthur » 20 apr 2008, 17:18

zeekoe schreef:Ik heb per ongeluk zootycoon 2, directeurscollectie van mijn computer verwijderd en nu krijg ik het spel niet meer geinstalleerd. Ik heb al van alles geprobeerd, maar niks helpt. Weet iemand wat nu te doen? :?:


Het probleem is dat er nog ergens iets van de oude versie die je per ongeluk half verwijderd hebt nog op je pc staat en dat zorgt nu voor problemen.
De oplossing is om eerst alles te verwijderen van zt2 voor je opnieuw installeerd.
Dus het 1e wat je nu moet doen is om je downloads + je profiel en eventuele saved games even tijdelijk te verplaatsen naar een plek die je makkelijk kan terug vinden zodat je ze later weer terug kunt zetten. (*)
Het 2e is dan om alles wat met zt2 te maken heeft te verwijderen. (**)
En als 3e kun je weer alles installeren.
Daarna kun je de downloads die je hebt en het profiel en de saved games weer terug zetten.

(*) Downloads bewaar je zodat je niet alles weer op moet zoeken op het web wat je in de loop van de tijd verzameld hebt.
Je profiel moet je bewaren zodat je niet alle dingen die je vrij hebt gespeeld kwijt bent na de herinstallatie.
Saved games bewaar je als je ze wilt bewaren zodat je bijv verder kunt bouwen bij de spellen waar je nog mee bezig was.
Als je even zoekt hier op het forum dan vind je precies de lokaties waar deze bestanden staan op jouw pc, dat ligt er o.a. aan of je WinXP of WinVista hebt.

(**)Alles wat met zt2 te maken heeft verwijderen kun je op een aantal manieren doen:
# gebruik de uninstall optie in de zt2 map.
# gebruik de unistall optie via het start=>configuratie=>software menu
# gebruik de zoek functie op je pc om te speuren naar zt2 files en verwijder ze dan (denk aan de opzij gezette files, deze dus niet verwijderen !)
# Als laatste optie kun je de zt2 map op je pc verwijderen.
Het enige wat draadloos nog niet echt wil lukken is, bungeejumpen
Citaat van een wereldberoemde Tycoon : 'Ik hoef niet te zwemmen in het geld, pootje baden is al genoeg..'
Als je een mooie zoo/download hebt gemaakt stuur hem dan ook eens in naar de site. Jij zorgt voor chaos bij de zookassa's, wij voor dranghekken...
Arthur
Avatar gebruiker
Site Admin
Berichten: 4049
Geregistreerd: 19 dec 2003, 12:09
Woonplaats: 's-Hertogenbosch, Nederland.



Berichtdoor zeekoe » 20 apr 2008, 20:44

Volgens mij heb ik alles wat met zt2 te maken heeft al verwijderd. Ik heb mijn hele computer doorzocht (en ook door een ander laten doorzoeken) maar niks meer kunnen vinden.
Als ik de cd van zt2 in mijn computer stop, gebeurt er het volgende:
1. er verschijnt een scherm met een aantal keuzemogelijkheden;
2. ik klik op "installeren";
3. de computer vraagt of ik zt2 wil verwijderen;
4. ik klik op "ja" en de computer verwijdert de installatie;
5. vervolgens keer ik automatisch terug bij het bureaubladscherm.
Als ik na stap 3 op "nee" of op "annuleren" klik, keer ik meteen terug naar het bureaubladscherm.
zeekoe
Avatar gebruiker
Winnaar Jubileum Contest - Animals of the World
Berichten: 1563
Geregistreerd: 31 aug 2007, 14:10



Berichtdoor Raymondhoek » 20 apr 2008, 20:48

Dat komt omdat er nog 1 bestand staat in program files die zegt welke bestanden staan geïnstaleert.
Dit bestand staat in de map "InstallShield Installation Information".
Deze map staat in program files.
Dit is een onzichtbare map.
In deze map moet je eventje zelf kijken welke ZT2 DC is.(omdat het op elke PC anders is.)

* zo maak je ontzichtbare mappen zichtbaar:

Voor Windows XP
1- Ga naar C:\Users\-Jouw account-
2- Klik BOVEN in beeld op Extra
3- Klik op Mapopties
4- Klik nu boven in het venster dat zich nu net geopend heeft op Weergave
5- Scroll de balk in het grote vlak naar BENEDEN
6- Klik bij "Verborgen bestanden en mappen" op het onderste Keuze-rondje (Verborgen bestanden en mappen weergeven)
7- Klik onder in het venster op Toepassen
8- Klik onder in het venster nu op OK
9- Nu zie je de map "Application Data"

Voor Windows Vista
1- Ga naar C:\Users\-Jouw account-
2- Klik LINKS-BOVEN in beeld op Organiseren
3- Klik op Map- en Zoekopties
4- Klik nu boven in het venster dat zich nu net geopend heeft op Weergave
5- Scroll de balk in het grote vlak naar BENEDEN
6- Klik bij "Verborgen bestanden en mappen" op het onderste Keuze-rondje (Verborgen bestanden en mappen weergeven)
7- Klik onder in het venster op Toepassen
8- Klik onder in het venster nu op OK
9- Nu zie je de map "AppData"

Is zo je vraag beantwoord?? ;)
Maak ook allemaal een account op het ZTSF
Klik HIER voor mijn ZT2 creatie's (Momenteel "Broken Fences Hack)
Klik HIER voor mijn ZT2 Show zoo (momenteel "Dierenhoek, Up1")
Klik HIER voor mijn Blijdorp foto's
Raymondhoek
Avatar gebruiker
Forum Moderator
Berichten: 1650
Geregistreerd: 31 mei 2007, 18:44
Woonplaats: Rotterdam



Volgende

  • Reklame Boodschappen
cron